Ovoce a zelenina

 

Ovoce

Zelenina

Pomeranč 

Petržel
Jablko Mrkev
Kiwi Cukety

Jahoda

Špenát
Hruška Kukuřice
Ananas Čekanka
Meruňka Zelený hrášek
Banán Mladé listy pampelišky
Ostružina Hlávkový salát
Maliny Šťovík
Třešně Listy špenátu
Mandarinky Lilek
Meloun Řepa
Broskev Kadeřávek
Hroznové víno              Plátky okurky
  Řeřicha setá
  Podběl lékařský
  Jitrocel kopinatý
  Ptačinec žabinec
  Řebříček
  Jetel
  Kokoška pastuší tobolka
  Pupalka dvouletá
  Truskavec ptačí
  Kopřiva

 

 

 

 

 

 

 

 Hlavně se nelekněte, některé ovoce, a některá zlenina barví, případ malé žanetky a červené řepy

 

 

 

 
 
 

 

Lidi se mne často ptají, jak naučit papat andulku Ovoce nebo zeleninu, a na to říkám že si musí ze svého partnera vzít příklad.... Jsou hodně zvídavé, a rády zkouší protože chtějí vždy všechno co má ten druhý.

 

 

 

 

 

 

 

Nevhodné jsou: Vybrané jedovaté rostliny

Ø Agáve (Agave sp.) – listy

Ø Ananas (Ananas comosus) – možné podráždění kůže

Ø Avokádo americké (Persea americana) – celá rostlina včetně plodů

Ø Bez černý (Sambucus nigra) – zelené části rostlin, zralé (černé) plody, můžeme podávat pouze květenství 

Ø Brambory (Solanum tuberosum) – výhonky a očka

Ø Brambořík pestrý (Cyclamen persicum) – zejména hlíza

Ø Břečťan popínavý (Hedra helix) – celý

Ø Difenbachie (Dieffenbachia) – listy

Ø Dub (Quercus sp.) – duběnky, listy, žaludy

Ø Fíkus (Ficus sp.) – míza

Ø Jalovec (Juniperus sp.) – plody, jehličí

Ø Javor (Acer sp.) – podráždění kůže díky míze

Ø Jírovec = „kaštan“ (Aesculus) – kaštany, výhonky

Ø Kukuřice ( Zea mays) – listy, stébla

Ø Ptačí zob obecný (Ligustrum vulgare) bobule, celé

Ø Řepka olejka (Brassica napus oleifera) – rostlina

Ø Šeflera (Schefflera actinophylla) – list, stonek

Ø Šťavel (Ozalid sp.) – celý