Ovoce a zelenina
Ovoce |
Zelenina |
Pomeranč |
Petržel |
Jablko | Mrkev |
Kiwi | Cukety |
Jahoda |
Špenát |
Hruška | Kukuřice |
Ananas | Čekanka |
Meruňka | Zelený hrášek |
Banán | Mladé listy pampelišky |
Ostružina | Hlávkový salát |
Maliny | Šťovík |
Třešně | Listy špenátu |
Mandarinky | Lilek |
Meloun | Řepa |
Broskev | Kadeřávek |
Hroznové víno | Plátky okurky |
Řeřicha setá | |
Podběl lékařský | |
Jitrocel kopinatý | |
Ptačinec žabinec | |
Řebříček | |
Jetel | |
Kokoška pastuší tobolka | |
Pupalka dvouletá | |
Truskavec ptačí | |
Kopřiva |
Hlavně se nelekněte, některé ovoce, a některá zlenina barví, případ malé žanetky a červené řepy
Lidi se mne často ptají, jak naučit papat andulku Ovoce nebo zeleninu, a na to říkám že si musí ze svého partnera vzít příklad.... Jsou hodně zvídavé, a rády zkouší protože chtějí vždy všechno co má ten druhý.
Nevhodné jsou: Vybrané jedovaté rostliny
Ø Agáve (Agave sp.) – listy
Ø Ananas (Ananas comosus) – možné podráždění kůže
Ø Avokádo americké (Persea americana) – celá rostlina včetně plodů
Ø Bez černý (Sambucus nigra) – zelené části rostlin, zralé (černé) plody, můžeme podávat pouze květenství
Ø Brambory (Solanum tuberosum) – výhonky a očka
Ø Brambořík pestrý (Cyclamen persicum) – zejména hlíza
Ø Břečťan popínavý (Hedra helix) – celý
Ø Difenbachie (Dieffenbachia) – listy
Ø Dub (Quercus sp.) – duběnky, listy, žaludy
Ø Fíkus (Ficus sp.) – míza
Ø Jalovec (Juniperus sp.) – plody, jehličí
Ø Javor (Acer sp.) – podráždění kůže díky míze
Ø Jírovec = „kaštan“ (Aesculus) – kaštany, výhonky
Ø Kukuřice ( Zea mays) – listy, stébla
Ø Ptačí zob obecný (Ligustrum vulgare) bobule, celé
Ø Řepka olejka (Brassica napus oleifera) – rostlina
Ø Šeflera (Schefflera actinophylla) – list, stonek
Ø Šťavel (Ozalid sp.) – celý